Wednesday, May 25, 2011

Lega.

Assalamualaikum and hey heyy. :)

Current mood: Lega.
Current song: Perfect - P!nk

fuhhh. korang mesti tahu kenapa aku lega kann. kalau tak tahu, tengok la status facebook tuu. malas? hrmm. yelaa. aku cerita laa. 1stly, rasa sangat bersyukur result still dalam target range. even pointer jatuh kann. :(. 2ndly, bersyukur jugak sebab, permohonan nak duduk kat kolej Taming Sari tercinta tu dah pun diluluskan.

cerita pasal final exam's result, korang takperlu tahu sekarang laa yee. sebab, korang pasti akan tahu jugak nanti bila naik sem baru yee. hrmm, pelik la jugak BEL dapat B+. itulah yang unexpected nyaa. kuasa Allah kann. the first B for the 2 sems. haihh. hrmm. mungkin careless sebab psycho  ramai yang keluar waktu kat DSP tu kann. tapi takpee. past is past. :). hrmm. yang lain semua mencapai sasaran. Alhamdulillah sekali lagi.

ahhaa. kepada korang yang kurang bernasib baik, jangan lah korang sedih2 yee. aku faham perasaan korang.  sangat faham. tapi, dah itu keputusan yang Allah dah tentukan. nak taknak, kita kena redha. kalau kita taknak terima result tu, maknanya kita menolak ketentuan Allah. dan ada sebabnya Allah tentukan kenapa KITA yang Dia pilih. redha dan bersyukurlah. jangan rasa down yee. naikkan lagi semangat korang untuk buat better dari sem lepas. jangan segan2 mintak tolong yee. :)


Please always be!



ahhaa. pasal kolej tu pulak, sampai dah nak naik sem aku tunggu. tak dapat2. tadi, call la UPK tuu. dialog dia lebih kurang macam ni:

AKU: Assalamualaikum, ini UPK sektor A ye?
UPK: Waalaikumussalam, ahhaa. ye.
AKU: Saya nak tanya pasal kolej.
UPK: Okayh. kenapa ye?
AKU: Saya nak tahu status kolej saya. berjaya ke tidak eh?
UPK: Owh. awak dah check dekat eHEP?
AKU: Dah encik. setiap hari kott. -.-
UPK: Bagi number kad matrix awak.
AKU: 2010******
UPK: Awak tak buat permohonan online ni. takde dalam sistem pun.(sedap2 je dia cakap -.-)
AKU: Ehh. mana pulak. saya buat jee. orang pertama kott. ;p
UPK: Owh. tunggu sekejap yee.
AKU: Okayhh.
                  -
                  -
                  -
UPK: Awak dulu bilik TS121 eh?
AKU: Ehh. takk tu masa part 1. last sem saya TS142.
UPK: Owh? yeke? tunggu sekejap lagi ehh.
AKU: Ahhaa. yelaa. take your time.

                  -
                  -
                  -
     (amenda tah dia borak2)
UPK: Hrmm. okayh2. dah selesai dah. permohonan kolej awak dah diluluskan. check la kat eHEP yee.
AKU: Alhamdulillah. Okayhh. terima kasih ye encik. Assalamualikum.
UPK: Sama-sama. Waalaikumussalam.

*lupa nak cakap mintak satu bilik dengan Topek and Azam. -.-


haha. anyway thanks la ye brader UPK. nanti aku belanja korang main pool kat bawah TS tuu. hehe.
tapi kalau tak dapat kolej tu pun, aku dah ada orang ajak untuk duduk rumah sewa daa. tapi aku macam tak ready lagi. so, sorry la ye Fizzy n Kay. takpee. nanti bila wa free, wa lepakings laa rumah lu orang ye dudes! boleh makan nasi bujang kann. hee.
*so, kepada korang2 yang result kolej yang masih pending, pergi la call UPK sektor korang kayhh.

ahhaa. cukup la setakat nii.



Let the right one in.
Let the old dreams die.
Let the wrong ones go.
i always wanted to meet you! 



That's all folks! see YOU again in the next post. :)
Adiouszx and Wassalamun alaik.




2 comments:

  1. yem... ko salah bg salam la time ending dialog tu... hehe :)

    ReplyDelete
  2. haha. ha'ah. typoo. thanks wehh. huhu

    ReplyDelete

Total visitors

Followers