Tuesday, May 24, 2011

Results.

Assalamualaikum and heyy friends!

Current mood: A bit nervous.
Current song: Life After You - Daughtry

ahhaa. i know you're now quite nervous ryte? because of, tomorrow is the day that all diploma students of  UiTM wish to be not existed ryte? haha. chillax dulu. huhu. hrmm. korang okayh lagi tau. ni result kolej pun pending lagi kott. haihh. -.-. i'll call UPK regarding the unwanted problem. but, if i failed to get stay in the college, i think i'll join my seniors(Fizzy and Kay) to lives outside the campus(rumah sewa). but, the cost living out there is so high. i think so. and i wish, i would have the insane room mates, Azam n Topek! haha. we've been together in a room for 2 sems. i wish we could make it 3! ;D for those who have same problem, do call your sector's UPK la yee.

okayhh. lets talk about the haunted 2nd sem final exam result. hohohohooooo. it sounds spooky ryte? haha. for the second time, i've a bit worried for that day. i wish i could get Dean List's award again. but i dont have enough confident for this sem. i know you are feeling the same ryte? ahhaa. cool la dude. buat biasa jee. haha.




Worrying is like a rocking chair, it gives you something to do, but it gets you nowhere.


hrmm. ni ada la sedikit nasihat or tips lagi. hehe.

SEBELUM
okayhh. sementara ada masa lagi ni, doa je la banyak2. selagi tak dapat result, doa jee. macam2 boleh jadi dengan hanya berdoa. kalau boleh, jangan la doa untuk diri sendiri jee. doakan la kejayaan rakan2 kita, kejayaan kita semua bersama. mana la tahu, kot2 doa korang tu makbul, kawan2 korang pun akan berjaya kann? masih belum terlambat. sebab kuasa Allah, kita tak boleh jangka kann.

lepastu, jangan la terlalu risau dengan apa yang kita akan dapat. risau tu memang perlu. tapi jangan terlalu risau laa. bahaya woo. tak pasal2 dapat penyakit nanti, susah pulak. dah balik campus pun lambat.(tapi korang lagi suka balik lambat kan?). tapi jangan pulak kita terlalu confident. tu lagi parah. buatnya kalau korang dapat unexpected result, tak ke frust nanti kann? so, just  put our confident at a moderately level laa.

SEMASA
selawat n zikir la banyak2. kan dengan berzikir, hati akan menjadi tenang. baca bismillah masa nak click tuu. tapi jangan korang menjerit-jerit pulak. tak pasal2 dapat penampar free nanti. -.-. dah bukak tu, tengok dengan teliti. nilai setiap apa yang korang dapat tu dengan usaha yang korang dah buat. lepastu, jangan lupa tahmid, Alhamdulillah.

SELEPAS
jangan terlalu gembira, dan jangan terlalu kecewa. kalau result tak memuaskan tu, sabar. yakin ada hikmahnya. kalau result tu baik, maintainkan la result tu untuk sem yang akan datang. dan, seelok-eloknya, ucap terima kasih kat lecturers yang dah mengajar kita. tak kisah la teruk or bagus result kita tuu. yang penting, kita menghargai apa yang lecturers kita da ajar kan. result tu sebenarnya melambangkan usaha kita. kalau agak2 kureng tu, kureng la usaha kita.

haa. bila cakap pasal usaha, korang jangan focuskan usaha korang yang time study week tu jee. usaha yang sepatutnya korang tengok, sejak dari first class, sampai la korang menghadap paper tu time final exam. contohnya usaha korang buat latihan, usaha korang fahamkan dalam kelas dan segala usaha yang berkaitan laa.

okayhh. sikit lagi, bila dah naik sem baru nanti, jangan la lupa nak tegur lecturers yang dah ajar kita. even dia dah tak ajar kita lagi kann. satu lagi, those yang rasa diri dia da bole ngam dengan course yang dia amek tu(result gempak), rajin2 la ajar rakan2 yang lain. tak semsetinya korang akan ajar rakan2 korang je tauu. korang bole jugak ajar junior2 korang. buat class kee. banyak pahala tuuuuuu. :D


hrmm. nama pun sedikit kann, so i think that's just enough la kott. yang lain, boleh fikir sendiri rasanya.
so, to all Diploma Students of UiTM, esp to all my friends, my Computer Science batch, GOOD LUCK! i wish all of us will get the best result. inshaAllah. don't forget, keeps praying and praying! :)


:)


i think, i gonna stop by here.



I hope you're getting more comfortable
as time goes by.
no fears anymore. :)



Thanks for reading my post. see YOU again in the next post! :)
Adiouszx and, Wassalamun alaik.




2 comments:

Total visitors

Followers