Sunday, July 17, 2011

Balik.

Assalamualaikum and hey readers!

Current mood: Bosan laaaaa.
Current song: Seize The Day - Avenged Sevenfold

bosan, bosan, and booosannnnn!
okayhh. actually nak cerita perjalanan pulang ke rumah tercinta, dari segamat tersayang. tapi, nak bagitahu lagi, boosannn! haihh.

*kali ni post agak PANJANG. so harap bersabar. nak-nak pulak mood tengah bosan and sakit perut kann. huhu.

okayhh. start cerita. . .


hrmm. orang lain ramai balik hari jumaat, kami students CS, kebanyakan balik hari sabtu. kenapa? ahhaa. test multimedia ngam-ngam buat hari JUMAAT MALAM. stylee. at first memang kitorang tak kisah sebab, Prof. Sahol tersayang nak datang kann. tapi, agak last minute cancel pulakk. pehh. thanks kasih! maka, tiket bas yang asalnya hari sabtu petang, dah selamat ditukar kepada sabtu PAGI. so, let me story mory from the night after the test, until now on.

Friday, July 16th. . .

12.00AM:Downloading Fast 5, sambil sambung tengok Secret Garden.

2.00AM: plan taknak tidur. so, watching Fast 5 with "A Good Friend Of Me".

2.30AM: TERtidur sudaa. -.-

4.40AM: da bangun daa. setelah dikejut oleh perut yang start buat hal.(hari ke-7 di kejut oleh perut) -.-

5.15AM: pergi toilet laa(1st try) penat tahan kat atas katil kott. macam biasa, "Failed". -.-

6.00AM: baru keluar toilet > balik bilik kejut Ayep > amik towel and apa2 yang patut, pergi mandi.

6.40AM: keluar bilik, pergi ke bustand > naik van kuning, pergi ke terminal.

7.10AM: sampai terminal yang agak sunyi > sarapan > toilet(2nd try) and again, failed. -.-
*people included: Me, Siti(Rokiah + Rabiah), Ayep, Azmina, 2 other persons.

8.00AM: bus gagap(KKKL) bertolak > Ayep turun kat Tangkak > tak boleh tidur akibat Amoi kat depan + single seat. -.-
*people included: Me, Siti(Rokiah + Rabiah), Ayep, Azmina, Haikal, Izzati, 1 other person.

11.10AM: sampai ke TBS > beli tiket balik segamat, gagap(KKKL) jugak. tapi nasib baik bukan PAGI lagi laa. haha. > toilet(3rd try) failed lagi. -.-.
*people included: Me, Siti(Rokiah+Rabiah), Azmina.

11.30PM: singgah lunch kat KFC(McD "tutup" :D). setelah agak2 dalam 5 orang customers da amik order, baru selesai fikir nak order apa. haha. > kena buli, habiskan makanan Siti(Rokiah + Rabiah) > singgah kedai runcit(7-E) beli air.
*people included: Me, Siti(Rokiah + Rabiah).

12.50PM: naik LRT > call jiran mintak dia tolong tumpangkan balik > berpecah dengan Siti(Rokiah + Rabiah)kat Chan Sow Lin. :'(. huhu.

1.15PM: sampai Pandan Jaya, jiran da standby. err. agak jiran la kott even rumah kau tak berapa nak dekat sangat dengan rumah aku. haha. thanks anyway derr! :). > sampai rumah > kemas2 barang > mandi +4th try(hampir lulus) > makan > online kejap.

3.00PM: tidur kejapp.

4.30PM: bangun sudaa > survey barang-barang majlis kahwin akak > solat > termenung sorang2 > borak dengan ikan+burung+kucing > sedar-sedar dah azan maghrib > mandi.

7.30PM: solat > dapat message dari emak(thanks mak tinggalkan duit sikit! :D) > online kejap > toilet(5th try) boleh tahan lulus laa.

8.30PM: da ada duit sikit, pergi la pasar malam sorang-sorang > beli keropok lekor(wajib) + bihun sup + air > pusing-pusing taman jap > balik rumah.

9.45PM: makan > solat > online kejap > tengok phone yang baru charge, takde apa-apa pun(neither new message(s) nor missed call(s)) > perut buat hal gila-gila punya(sebab bihun sup tadi pedas sangat kott). so, telan ubat, cari minyak. > taktahu nak buat apa lagi dah, so, update la blog. sampai la sekarang ni haa. huhu.

*1.15PM until now, and for another 20hours maybe, telah dan akan kesunyian sorang-sorang. -.-


kenapa sorang2? ahhaa. semua balik kampung. nak bagi kad jemputan majlis kahwin my elder sister. rasa cepat je masa ni berlalu. lepas abang kahwin, akak pulak kahwin. lepastu sorang lagi kakak pulak nak kahwin. and after that, comes my turn! :D.

okayh okayhh. tu baru harini. da cukup bosan da kann? korang yang baca ni pun entah-entah bosan jugak. haha. macamana pulak esok ek? ahhaa. nantikan next post je la yee! hehe.

well, that's all for now! berakhirnya update post kali ni, and pada malam ni, maka bermula la semula kebosanan kat rumah ni! haha.


Home sweet home.
Yeah, it's one of the best place ever.
And, my another home is,
wherever I'm with you.


-it's the best thing ever too. :) 


well, that's all folks! see YOU again in the next post kayhh. :)
Adiouszx and, Salamun alaik!




0 comments:

Total visitors

Followers