Friday, July 22, 2011

Your SMS.

Assalamualaikum and heyy pembaca!

Current mood: Bonyi(Bosan+Sunyi).
Current song: Rocketeer - Far East Movement.

okayhh. cukup 1 post je postpone. -.-. well, ni la post seperti yang telah dijanjikan. ;D. tak ingat? ahhaa. refer post sebelum punya sebelum(My SMS.). so now, this is Your SMS(What the others text me).


YOURS!


Firstly, sangat tak suka(korang pun tak suka kot) kalau korang text, pakai short form tahap kuman!
contoh: "ha2. ko bli bku yg ln j la. ak x ske la yg tu. t ak tkt x bce lk. he3"

mak aihh. ringkas je kann? hrmm. memang la pendek dan ringkas. tapi kalau da terlampau ringkas sampai tanya 2 - 3 orang baru tahu maksudnya, tak ke parah tuu. -.-'. boleh je nak pendek-pendek. tapi jangan la pendek sangat macam kat contoh tu. haihh.

ayat asal: "haha. kau beli buku yang lain je la. aku tak suka la yang tu. nanti aku takut tak baca pulak. hehehe".
ahhaa. kan senang je nak baca kann? even nampak panjang, tapi takpayah nak refer 2 - 3 orang.

*biasanya, orang yang macam ni, hidup dia suka simple-pimple jee. biasanya laa. mana taknya, message pun nak simple. tapi tak tahu la kalau korang malas. sebab message tu, ayat tak pernah nak penuh. huhu.

p/s: bukan nya susah sangat pun kalau tulis penuh kann. -.-


Secondly, ada antara korang kalau text, susah nak letak smiley. even perkataan macam "haha", "huhu", dan sewaktu dengannya punn. kalau ada pun, 1 dalam 20 message jee. hrmm. korang boleh bayangkan kann? so tak payah contoh laa.

*biasanya orang macam ni, orang yang tegas and straight to the point. nak kata bagus tu boleh laa. tapi, takut orang lain tak berani nak bergurau dalam message la kann.


Thirdly, kalau message, pendek-pendek jee. bukan short-form tau. tapi ayat yang pendek je dalam satu message.
contoh: "a'ah", "ok", "dah", "entah la", dan lain-lain yang seangkatan dengannya

*okayhh. yang ni ada 2 situasi bila korang terima message yang sedemikian.
Situasi pertama, kalau baru-baru je or jarang ber-message: hrmm. kalau macam ni biasanya korang memang tak suka ber-message sangat, or korang tak berapa nak berkenan. biasanya message antara lelaki-lelaki or perempuan-perempuan laa.
Situasi kedua, kalau da biasa ber-message: ahhaa. yang ni biasanya kalau korang takde mood or busy. contoh macam time korang penat ke, tak sihat kee, marah kee, tengah buat kerja kee. kann? ehh, bukan? hrmm. kalau bukan, mungkin sebab korang da bosan message laa. yelaa, sebab da biasa kann, senang la rasa bosan.

p/s: kalau korang message pun pendek, korang pun biasanya akan dapat pendek jugak laa. so, biasakan je la message panjang sikit. takde la orang rasa serba salah nak reply apa kann.




Fourthly, bila message, nak tunggu reply, memang lambat. setiap kali nak reply, kena tunggu la dalam lebih 5 minit baru korang reply.

*hrmm.  kalau macam ni maknanya korang busy la tuu. sama ada busy buat kerja, or busy reply message kat orang lain. hrmm. takpelaa.
ahahh. yang ni, akan menghasilkan message seperti yang tertulis kat the third point atas ni.

p/s: bagus la korang bagitahu kalau korang tengah busy or ada hal. so, boleh la buat apa-apa yang patut nanti kann. huhu. well, nanti kang ganggu pulak. :)




Fifthly, kalau korang message, no reply or late reply from me, and kalau korang call, no answer from me.

*ahhaa. yang ni rasanya benda biasa bagi semua orang yang pernah alami terhadap aku. biasanya time kat segamat tu laa. bukan apa, phone da terbiasa sunyi kann. :(. so, susah la nak expect dapat message or call from anyone.

p/s: normally, I'll text people when there is in need. but people so rarely want to text me. yeahh. because they don't need me! -.-. well, that's fine.




okayhh. 5 je cukup laa. kang kalau banyak-banyak, korang marah pulak. and again, this is just from my observation and from my thoughts. takde niat memerli, mengutuk, dan sebagainya yee. huhu. and takde specific kan kat siapa-siapa pun tauu. up to you to agree or argue with it. moreover, that's your phone and you have your own style in text-ing right. so, you can do anything you want. :). but, we still can think wisely, make considerations, and even tend to make changes or improvements when there is a good thing to be followed. ;)

well, that's all for now. thanks for lending me your senses. and I'm going to stop now! :)



Assumption No. 4:
When you get special treat or special care from someone, 
it means you are the "special one". 
But, if what you get is normal, 
so you are just the "normal one".

-I wonder if I'm the special one. :) 




that's all folks! see YOU again in the next post kayhh.
Adiouszx, wassalamun alaik!




1 comment:

  1. haisshhh..sape 'speacial one' do?

    *jgn ckp jose mourinho!

    ReplyDelete

Total visitors

Followers