Sunday, August 7, 2011

Dulu. . .

Assalamualaikum and heyy.

Current mood: Tired + Sleepy.
Current song: Careful - Paramore.

tiba-tiba rasa nak upload blog. datang pulak semangat and idea. bagus la kann? haha. okayhh. actually bukan nak cerita apa pun. just nak cerita pasal dulu-dulu jee. time kat SEMASHUR dulu. tiba-tiba teringat waktu bulan ramadhan kat sana. bila da teringat, rindu la kat korang semua. bila la kita nak reunion ni kann. -.-. masing-masing belajar jauh-jauh jee. huhu.

waktu dulu-dulu lepas je tadarus, terus gerak ke DM. nak reserve tempat punya pasal. berebut jug laa, tudung saji laa. haha. tapi ada je yang skip tadarus tuu. -.-. start tyme form 4 la sistematik sikit sebab tempat tu ikut nama. tapi ingat ahli meja time form 5 je laa. ada farris, erham, arif and botak. "ahli bilik" la katakan. huhu. lepastu dengan ada bus nya lagi nak ke bazaar. so, siapa yang ke bazaar tu, kena sabar je la dapat order banyak dari member. haha. tapi bukan main ramai yang berebut nak ke bazaar tuu. haihh.

well, ni la antara perkara yang berlaku time bulan ramadhan kat SEMASHUR:


  • teringat and rindu masa kena azan maghrib time puasa. bawak kurma sebiji kat surau tuu. lepastu baru ke DM.
  • teringat and rindu masa jadi imam tarawih time takde imam dari luar. 
  • teringat and rindu masa jadi bilal tarawih.
  • teringat and rindu masa join tahlil. yang ni best sebab dapat join moreh sekali. ;D
  • teringat and rindu jugak masa ajak ustaz Pau keluar naik Saga or Unser. lepak minum and makan.             *Hamizan, Farris, Syed Nizar, Akif dan lain-lain.
  • teringat and rindu jugak masa kejut semua orang sahur and solat subuh.
  • teringat and rindu jugak masa majlis khatam al-Quran.

tapi tu semua dulu laa. sekarang masing-masing tak sama tempat. ada yang kat Mesir, ada yang kat US, ada yang nak ke France, dan sewaktu dengannya laa. kan best kalau ada 1 hari special untuk buka macam dulu-dulu. haha. tapi takpelaa. benda da lepas kann. benda yang baik, jadikan memory. benda yang tak patut, takpayah nak ingat lagi. kann? huhu.

da laa. sampai sini je la yee. penat badan and penat jugak menaip.



Assumption No.7:
The more you hide your feelings
for someone,
the more you fall
for them.

-Just wait and be cool instead.




That's all folks! thanks for reading even just cerita pasal dulu-dulu jee.
See YOU again in the next post kayhh. :)
Adiouszx and salam alaik!




1 comment:

Total visitors

Followers