Sunday, August 28, 2011

First time puasa. . .

Assalamualaikum and heyy!

Current song: Fall For You - Secondhand Serenade.
Current mood: Exhausted.

Ahhaaa. lama suda tak updateeeeeeee. huhu. okayhh. dengan bangganya, tahun ni, first time puasa! first time puasa kat rumah laa. hehe. mana taknyaa. terperap je kat Segamat tu haa. so, dapat la jugak rasa puasa kat rumah ni. berbuka sama-sama, sahur sama-sama, jaga bazaar sama-sama. seronok jee. tapi tu laa. kalau puasa kat rumah ni, macam-macam dugaan. makanan n minuman sana-sini. bersepah-sepah. tu la namanya nafsu. tak bole tengok sikit. silap langkah, batal puasa. so, kawal la nafsu anda sebelum nafsu yang mengawal anda! :)

semalam alhamdulillah selamat sampai rumah. setelah terpaksa mengharungi test Multimedia yang ngam-ngam buat hari jumaat malam. orang lain sibuk nak balik, kitorang sibuk nak test. haihh. tapi takpee. benda da lepas kann. yang penting da selamat sampai, dengan naik bus gagap(KKKL) yang dalamnya almost semua student CS. macam bus tu da bole tuka nama jadi CSKL daa. haha. apa-apa pun it's really good to look at your face while you're sleeping right by my side. :)

okayh. tu semalam. penat sikit jee. tapi harini, lagi penat! haihh. pagi pergi Jalan TAR. nak rasa shopping jugak kann. even berdua je dengan kakak. dapat la baju sehelai. even nampak banyak je benda murah-murah and lawa-lawa. again, nafsu nafsuuuuu. -.-. then terserempak pulak dengan YUNA. mula-mula rasa je yang tu yuna. lepas kakak da nampak tu, baru la confirm. huhu.

hrmm. lepas je ke Jalan TAR, direct ke bazar Desa Pandan. tolong emak and akak set-up barang-barang kat situ. tolong jual sikit. harini la last meniaga. tu pun sikit je gerai yang bukak. yelaa. ramai yang nak balik kampung and ada yang sudah balik kampung. macam ORANG TU la kann. ;p. untung laa. huhu.

Asar je terus balik rumah. penat woo. ingat nak relaks-relaks. tidur kejap kee. last-last ke dapur jugak. tiba-tiba nak makan puding caramel pulak. tapi bukannya pegi dapur makan! pegi dapur untuk buat benda tu laa. setelah beli telur kat kedai jap tadi. so, last-last tak rehat. nak tidur kejap pun tak boleh. haihhh. apa pun tak boleh. baik sediakan makan berbuka kat dapur. kang ada pulak yang tak berbuka nanti. huhu.

okayhh. menu untuk berbuka tadi semua simple. and semua ikan. kecuali sayur tu laa. tapi, side dishes je yang lebih-lebih. haha. murtabak and tepung pelita, first time makan tahun ni(noob). then ada pulut panggang, wet chocs cake(tengok je da muak) and kuih talam. air, first time minum, limau madu. yee. I know I'm Super Noob! -.-. and kejap lagi lepas tarawih, balun puding caramel pulak! :D

apa-apa pun, hari ni sangat penat and ngantuk. tapi malam nanti, ada match Man Utd vs Arsenal. so, jom la tengok ramai-ramai. lama da tak tengok bola. so, kali ni tolong la takde siapa kacau TV tu yee. :D

so, I'm going to stop right now!



Assumption No. 10:
And again, I started
missing you,
as soon as we say
goodbye.

-hoping you're feeling the same too.




so, that's all folks! see YOU again in the next post! :)
Adiouszx and Salamun alaik!




0 comments:

Total visitors

Followers