Wednesday, August 31, 2011

Syawal 1st.

Assalmuaalaikum and heyy readers!

Current Song: Tanpamu - Helena ft. Sabhi Saddi.(Nur Kasih)
Current Mood: Raya. kott.

Alhamdulillah. berjaya juga jejak kat bulan syawal ni. bulan dimana manusia menyambut kemenangan atau kalau ikut maksudnya, kembali kepada firtrah. okayh. so, ada siapa puasa tak tadi? kalau ada sah tak updated bila hari raya! and sah-sah tak buka TV + tak pegi solat sunat aidilfitri! haha. okayhh. that's not the point. the point here is, about the first day of Syawal.

There's lot of things happened today. firstly, tak rasa pun suasana raya tahun ni. tak tahu kenapa. maybe tak sampai lagi kot feelnya. and maybe sebab shopping raya pun last minute kott. tapi tu pun tak macam shopping. -.-. okayhh. back to the point. bangun tidur pegi mandi, then solat subuh. lepastu pakai la baju melayu. theme: PINK! :D. lepastu gerak la ke surau for the Aidilfitri prayer.

balik je rumah, sarapan la nasi impit + laksa johor. ahhaa. tyme ni ada la jugak rasa rayanyaa. tapi kurang sikit sebab takde lemang. huhu. okayhh. lepas je sarapan tu, macam biasa laa. sesi bermaafan. this was the main part of this day. not because of duit raya kayhh! -.-. sebabnya adalah, masa ni la nak luahkan apa yang tersirat + minta maaf secara official. kalau sebelum ni, gaduh-gaduh manja kadang-kadang tak mintak maaf. tahu-tahu tiba-tiba je da okayhh. maklumla, adik beradik kann. air yang dah di CUT, memang takboleh nak PASTE kann. huhu.



turn aku minta maaf kat ayah, pandang je mata dia. belum sempat nak mintak maaf, nampak da air mata bergenang. memang jarang nak tengok lelaki macamtu. nak-nak ayah aku. sebab ayah borek anak rintik, so aku banyak mewarisi sifat ayah aku. antaranya nangis dalam hati. so, bila tengok jee macamtu, aku da mula faham. even ayah takde cakap apa sangat pun. (ni la antara kelebihan lelaki sesama lelaki). then aku dengan hati yang lembut ni pun, mengalir la air mata. apa yang dia harapkan, aku cemerlang dalam diploma ni, tolong + jaga family. lagipun aku je la satu-satunya LELAKIyang belum kahwin kat dalam family tuu. so dia taknak aku hampakan family and memandangkan umur semua semakin meningkat. siapa-siapa je boleh "pergi" dulu. tapi ayah jangan risau laa, kalau aimin kata boleh, aimin akan cuba sampai boleh! :').



okayhh. cukup la sikit je part sedih tuu. huhu. ahhaa. yang ni style. da salam-salam semua, baru tahu yang harini balik jugak kampung. serious baru tahu. tu pun sebab pelik tengok diorang bawak keluar beg baju. ye laa. haritu kata tak balik kampung daa. raya pun just pegi ruma nenek, then ruma saudara yang dekat-dekat ni jee. so, da tahu tu apa lagi, terus pegi packing la dengan segeranyaa. 10 minit je kot packingnyaa. -.-. baju main bawak je berapa banyak sebab taktahu berapa hari kat Melaka ni. tapi nasib baik ada orang bagitahu. so, thanks kasih la ye bagitahu awal2!

so, raya punya raya, sampai la masa nak cari tempat tidur. since semua tempat da penuh, last-last masuk je la kat hotel ni haa. nasib baik murah. and macam biasa kalau tidur kat hotel, lantai ni memang tempat khas untuk aku tidur laa. haihh. nasib orang bujang kann. haha.

okayhh. that's all for my 1st Syawal. even there's still a lot of things unstated here. but cukup laa. penat ni haa. tido pun tak cukup kott. huhu. so, i'm going to stop right here.



Assumption No.11:
When a guy says
he misses you,
he wanted to know that 
you're missing him too.

-and always miss more than you could have ever missed.




so, thats all folks! see YOU again in the next post.
Adiouszx and salamun alaik!



0 comments:

Total visitors

Followers