Thursday, September 15, 2011

Pelik.

Assalamualaikum and heyy buddies! :)

Current song: Someone Like You - Adele.
Current mood: Kosong = Empty.

okayhh. dua minggu a.k.a 14 hari suda tak update blog ni. nak kata sengaja tu, mungkin la jugak. tapi lebih kepada busy. yupp. busy. busy dengan events, presentation, quizzes, tests, assignments, lectures and so on laa. dan sekarang agak free daa. sebab study week da start. tapi study week ni pun tak study jugak. and free pun kejap jee. jumaat da start busy balik. so, sementara tengah free ni, update je la blog ni! :)

ahhaa. seperti title post di atas, yee. memang pelik. apa yang pelik ekk? pelik laa. haha. sepertimana yang korang tahu, manusia ni memang pelik. macam-macam jenis manusia ada kat dunia kann. so, manusia semuanya pelik. termasuk la tuan blog ni.(terpaksa mengaku. -.-). memang pelik, tapi benar!

hrmm. sebenarnya pelik dengan orang yang sangap cinta ni. ataupun bahasa sopannya, kemaruk cinta. yelaa. ada yang baru je kenal sebulan dua, tup tup da couple. lepas tu, tup tup jugak da clash. reason yang sama, bosan and tak ngam. punca? sebab kemaruk laa. and start je couple bukan main obses bagai. macam korang je yang ada couple dalam dunia ni kann. baru je couple da berkepit kesana kemari, kalau tak berkepit tak sah. baru je couple da call sampai tak tido malam, then class pun tak pegi. kadang-kadang ada jugak yang tak couple lagi yang da macamtuu. haihh.

even manusia tak sama macam kereta, tapi sebenarnya lebih kurang jee. kereta kalau nak gerak, kenalah panaskan enjin dulu kann. takboleh la start je enjin, terus gerak balik thailand. cuba la korang try buat macamtu hari-hari kat kereta korang(kalau ada). and korang akan merana la asik hantar service je nanti. hrmm. macam la manusia jugak. anggap pasangan korang tu kereta, belum apa-apa lagi korang da macam-macam. terkejut la "kereta" korang tuu.

hrmm. pasal calling-calling tu pulak, kalau da bergayut da tak ingat apa daa. macam kat dunia ni korang berdua je yang hidup. tahu la call free. lepastu macam-macam benda terabai. sedar-sedar je da azan subuh. kalau terus pegi solat takpe, ni sambung balik. takpun terus tido sampai tengahari or sampai petang terus. classes semua burn macamtu jee. bole je nak calling-calling tuu. tapi make sure kena dengan masa laa. jangan la kerja tak siap pun nak bergayut jugak kann. kalau sambil buat kerja tu bagus laa. study sambil bergayut kann. dapat la jugak ilmu.

rasanya, message pun sebenarnya dah memadai and the best way instead of making calls. why? kalau message, korang boleh pause kalau korang tengah busy. korang boleh alihkan concentrate korang kejap and then sambung balik. stop kejap nak pegi solat ke, toilet ke, dan yang sewaktu dengannya. senang kata, semua benda senang nak diurus laa. tapi kalau da free call tu, lepak je la kann. huhu.

and mostly, orang-orang seperti yang di atas ni fragile, a.k.a senang nak putus di tengah jalan laa. macam kereta yang rosak kat tengah jalan tuu. hrmm. sebab apa ek? sebab korang couple just for fun. and terlalu taksub. sepatutnya, kalau korang betul sayang, korang akan ada plans for long-term(eg. kahwin) and short-term(eg. studies). and cari jalan so that your plans will work as planned. and bila da plan, korang mesti bersedia and mesti ada ways to overcome problems. ni tak. kalau gaduh ke, bosan ke da mintak clash tak tentu pasal. seolah-olah tu je jalan yang terbaik.

sepatutnya, korang berhenti kejap contact tuu(paling lama pun sehari dua laa). masa korang tak contact tuu, sepatutnya korang chill and fikir elok-elok. and then proceed to something positives like mengalah and so on. dan seterusnya kena la berubah. sebenarnya, bila korang gaduh ala-ala manja tu, korang tengah belajar memahami masing-masing. bagi yang fikir panjang laa. bagi yang tak fikir panjang, korang akan maki-maki tak tentu pasal. kadang-kadang sampai pasangan korang tu pun korang maki. ish-ish-ishh(sambil geleng kepala). hrmm. tu yang benda yang sama akan jadi lagi kalau korang tak belajar memahami. and sebabtu jugak korang senang sangat gaduh, then bosan and lastly mintak break. haihhh.

yee. memang betul kita ni hanya merancang, and Allah je yang menentukan. but we must keeps praying and make some efforts to achieve whatever you want kann? kita sendiri yang cari jalan dan berusaha. bukan hanya bergantung je semata-mata. kalau macamtu, memang tak kemana la kann. haha.

okayhh. rasanya cukup setakat ni. even rasa macam banyak lagi nak cerita nii. tapi takpee. pause dulu. sambung kat next post je laa inshaAllah. kang tulis panjang-panjang, bosan pulak korang baca. last-last tido depan lappy or desktop korang tuu. hehe. just hoping this post can help in motivating you, me and ourselves. and tiada niat untuk menyinggung perasaan siapa yee. :)



Assumption No. 12:
I won't leave you
because I can't.

-and because you're the last! :)



so, that's all folks! thanks for lending your senses. :)
well, see YOU again in the next post kayhh!
Adiouszx and salamun alaik!




2 comments:

Total visitors

Followers