Monday, October 24, 2011

Ke Segamat. . .

Assalamualaikum and halloooo.

Current Mood: Exhausted.
Current Song: Commentators voice.

hrmm. seperti yang tak dijangka, datang da rasa untuk mengupdate blog ni. hee. hrmm. just want to tell about the journey to Segamat tragedy. sounds horror right? haha. well, you judge it by yourself. and I'm starting the story now.

First day, Oct 22nd:
8.15AM - bertolak dari rumah berbekalkan nuggets dan roti telur. minyak kereta full, air da isi, angin tayar da pumped, doa pun da baca. dan kereta dipandu oleh k.ika(nak sangat drive kann). (Lokasi: Ampang)

8.45AM - borak-borak. kereta max speed 120 jee. takpayah laju sangat. bahaya. ;p (Lokasi: Bangi)

9.15AM - kereta(enjin) tiba-tiba macam menggigil. turun gear baru okayh sikit. sampai pakai gear 3 jee. so, maknanya, kereta ni jadi makin slow laa. then, parking la kat tepi highway PLUS tuu. maka start la enjin tu asik mati-mati jee. (Lokasi: Senawang-Seremban)

9.30AM - buka bonet and boot kereta, as a sign for PLUS patrol staffs. call ayah and emak inform pasal this unexpected incident. and ayah kata kejap lagi ayah datang dengan kawan baik dia. haihh. macam-macam bunyi kenderaan ada. nasib baik tak panas sangat. alhamdulillah.

10.00AM - tiba-tiba datang la peronda PLUS. then diorang berdua keluar check and try la kereta tuu. but, tak berjaya jugak. lastly ayah suruh tarik kereta tu pergi ke Hentian Senawang. lega la sikit ada tempat nak rehat-rehat and baring-baring. sedih je rasa.

10.30AM - da tak tahu nak buat apa, dengan berbekalkan laptop and sementara menunggu ayah, tengok la cerita Bini-biniku Gangster. sekerat je sebab battery tak mengizinkan. habis je battery, ayah tak sampai-sampai lagi. sedih jee. dengan nyamuk gigit bertubi-tubinya. then berlaku lagi peristiwa yang lagi sedih.

12.30PM - setelah lebih 2 jam tunggu, sampai la ayah naik pajero dengan kawan dia. fyi, kawan dia tu mechanic. so, alhamdulillah lagi laa. and sorry la ye ayah sebab kitorang da susahkan ayah. :). repair punya repair, still sama jugak. Uncle Lim(mechanic) tu kata, plug kereta tu da basah. so, memang tak la nak ke Segamat naik kereta tuu. at last, ayah suruh akak bawak Pajero disebabkan dia nak sangat ke Segamat tuu. -.-.

1.15PM - so naik la Pajero tuu. first time dia drive Pajero tu and I was so jealous at that time. sebab takde sticker P, so dia sorang je la yang bole drive. sebab dia da lama habis P. hrmm. untung laa. time ni da lega sikit. tak sedih sangat daa. :)

2.45PM - sampai dengan selamatnya kat UiTM tuu. dapat la akak jumpa mata air dia tuu. lepastu jumpa la Durra pulak. lepas lepak NR, makan-makan and dengar cerita Durra, jumpa pulak Jija and Amy(yang mulanya tak berapa nak yakin) kat court basketball. maka lepaking la dengan diorang sambil tengok match  basketball setelah selesai check-in Baiduri 116. *anyway, thanks Haikal, Azrul and Pisang kasi tumpang bilik 1 malam yee. :)


then selamat laa bermalam kat situ. esoknya(tadi) selamat juga la sampai rumah dalam pukul 2.30PM. alhamdulillah. well, tu je ceritanya. horror tak? haha. yee. tahu. tak horror punn. saje je bikin gempak. :P. tu je la ceritanya. pengalaman kereta rosak kat highway for the first time without parents. hrmm. korang pernah alami tak? kalau tak pernah, nanti pernahkan la yee. hehe.

*tak dapat tengok penutup KARISMA sebab kena balik awal. well, congrats Johor for the 9 gold medals achievement. even target 4 je kann. alhamdulillah. :). and one more thing, congrats to k . ika for your convocation tomorrow! :')



Assumption No. 15:
Every time I log-on this laptop,
I view the pictures of you.
Then I always smile
like those pictures are alive.

-I've a little secret about you. :)



well, thats all folks. thanks for reading kayh! :)
see YOU again in the next post!
Adiouszx and Salamun alaik.




2 comments:

  1. wohh . nama aku ada . hahaha :P
    glad to hear kau selamat sampai rumah . haha ,

    ReplyDelete
  2. ahhaa. ada laa. okayhh. glad to know kau da sampai rumah juga.

    ReplyDelete

Total visitors

Followers