Friday, December 30, 2011

Baru okayh. -.-

Assalamualaikum semua.

Current mood: A bit stressed.
Current song: Takkan Melupakanmu - Radja.

merujuk kepada status di atas, entri untuk hari ni sedikit tergendala disebabkan ada masalah dengan blog ni tadi. kisah sebenarnya atas kegatalan tangan ni sendiri. saje je nak try guna free webhosting. konon-konon nak jadi kan "www.yiemszx.co.cc" tu as a website-based and bukan blogger-based. tapi tiba-tiba pening pulak nak buat. benda tu semua. last-last convert la balik jadi blogger-based jee. senang cerita. lain kali bila da betul-betul master nanti, saya try lagi buat benda alah ni yee.

so rasanya post kali ni pendek je laa. memandangkan tahun 2011 ni pun dah pendek dahh. *cehh. padahal alasan je tuu. :p. owh yee. nak cerita sikit pasal permainan yang saya hidupkan kembali. asalnya benda ni meriah waktu tahun lepas. tapi tahun ni macam tak hidup pulak. alang-alang da teringat permainan ni, so saya post la kat Facebook benda ni:

"Inbox me any number between 1 and 9000 - I'll make the number as a code to write a thing about you in my status. The fun thing is, only you and me know what your number is. Just for New Year Fun guys! :)"

alhamdulillah. at first dapat sambutan yang memberangsangkan. masa tu memang sampai sakit-sakit tangan ni. nak tahu kenapa? total saya tulis untuk kawan-kawan yang request benda ni adalah 64. kiranya macam menaip 64 summary. bayangkan macamana? haha. hrmm. tapi sebenarnya seronok buat benda ni. bak kata sorang kawan, Yuyun, dia kata:


"seronok kan bg pendapat kat orang lain...
kadang2 boleh mengeratkan lg silatuhrahim kan..

*accually nak buat tp x rty nk describe orang mcm mne...=)"
Wednesday at 8:59pm


memang mengeratkan lagi silatulrahim pun. sebab benda ni menyebabkan orang yang jarang tegur, and yang tak pernah tegur pun da beranikan diri untuk tegur. ni la antara kelebihan permainan ni. anda tak perlu risau sebab benda ni sepatutnya hanya orang yang bagi number tu and saya je yang tahu. melainkan kalau korang comment kata "thanks" kat situ. so kantoi la itu anda. tapi terpulang la sebenarnya kat tuan punya number tu kann. :)

kemudian, sebilangan kawan-kawan yang lain pun terpengaruh dengan permainan ni, and post la benda yang sama. seronok tengok diorang buat benda yang sama. so, saya pun nak tahu jugak apa yang orang nak kata pasal saya. and alhamdulillah saya dapat seperti yang berikut.


"ohoiii hoiii . . :DD msti kau trtungu lame kannn . . ;pp sory broo . . kate nak bwt special kan . . haa, kenalaa tggu lame skit . . haha! :DD okay nie story nye, aku honest tau . . ^^ ehem ehem, first aku knal kau msuk sem2 . . mmg kau nie famous laa dgn kbijaksnaan kau tu . . bdak dekan kan . . ^^ mule mule tuu, segan nak kwn dgn kau, yelaa mane straf dgn kau . . *nnt orng ckp, nak amik chance laa tuu~~ -.- aku just nak kwn jee, adoyy apelaa dorg nie kan . . :DD so rupenye kau nie, pramah and baik orangnye, and kelakar . . :DD suke suke suke . . hehe . . :)) last memory best, time sudy rmai-rmai kat kontena dpan PI . . haha! tu mmg lawak seyhhh . . tak boley blah pak guard tuu . . ayat dia mcm nie laa lbey kurg, "kamu semua nie nak bwt mksiat ke dlm kontena nie, takde tmpt lain ke nak study . ." ahaaha! smpai skrg aku mseh ingt lagi . . :'DD so last word from me to you, wlaupun kau pndai, kau tak sellfish . . means, kau tak jnis plih kwn . . mmg best! ^^ ape yg kau share ilmu kau dgn aku dlu, halalkan eh . . thanks kwn . . :) (y)"
-this one from Nadiah.



"saya suka tengok senyuman awak :) bukan nak bodek but serious, nampak ceria bila senyum ! first kenal dalam fb kan, then melarat sampai keluar.. haha seorang yang friendly, baik ( pasal movie) and tak sombong :) thanks kawan !"
-this one from Nufairi.



"TERHARU ! thankyou for trusting me , hehehe :3 keep your mood up , risau jugak tengok kau sedih tau . be HAPPY ! sometimes SERIOUS sometimes suka menyakat tapi still , you're a good friend ^^v jalankan tugas sebagai abangLONG dengan baik oke ! keluar ~ BARIS ! :P :P"
-this one from Jija.



ahhaa. 3 diatas ni je la yang saya terima and yang saya mintak. alhamdulillah. thanks ye korang wahai Nad, Ayie and Jija. really appreciate it. so, ingat permainan ni setiap tahun yee. :D

hrmm. anda-anda yang still belum bagi number kat saya, still boleh bagi lagi. selagi belum new year kann. last day saya akan berkhidmad adalah by 1st January yee. lepastu da takde daa. tukang tilik nak pencen kejap. haha. bagi yang ingin try buat benda ni, anda sangat digalakkan. kalau korang rajin and ada banyak masa laa. jangan risau pasal tak reti nak describe orang. just cerita je apa yang anda nampak pada orang tu. simple je kann? so, selamat mencuba ye kawan-kawan.

well, setakan ni je la yee. sebab tak banyak masa nak update. kejap lagi nak tengok Final Maharaja Lawak Mega pulak. apa diaa? suka boboi? haaa. shame la dgn kiteeeee. dooooo! :p. haha.

so, that's all folks!
thanks for reading yee. :)
Adiouszx and Salam Alaik.




3 comments:

  1. insyaALLAH every year buat , tengok other people's thoughts about kita berubah ke tak . kekeke :P

    thanks ^^

    ReplyDelete
  2. eh,, OSBON la... boboi tak boleh menang! HAHA

    ReplyDelete
  3. @Jija: ahhaa. yupp. berubah memang berubah. cuma ke arah baik or buruk jee. so harap2 yang baik laa. :)

    @Syifa: ahh. mana bolee. boboi la terbaik. tapi, osbon pun best jugak. hehe.

    ReplyDelete

Total visitors

Followers