Saturday, February 4, 2012

Cuti lagi.

Assalamualaikum and hey readers. terutamanya yang baru balik dari kampus ke rumah tercinta masing-masing.

Current mood: Exhausted.
Current song: Chasing Pavements - Adele.

okayhh. apa khabar semua? lama kan takbukak blog usang ni? kalau bukak pun mesti bosankan sebab da lama tak update. dah lebih sebulan da tak update. last update blog ni masa new year haritu. so lame kann? :|
*takde masa, takde internet, takde idea.
sebab bukan birthday saya. <- tiba2. :p


alhamdulillah selamat sampai rumah ni dari Segamat. thanks to Haikal and Izzati sebab izinkan saya tumpang kereta. kesian Haikal penat yee sampai tertidur-tidur masa saya drive dari Seremban tadi.


hrmm. update kalini simple je sebab tengah mengantuk + penat sangat-sangat. so just nak cerita pasal apa yang akan berlaku cuti ni. mengikut apa yang dirancang laa.


first sekali adalah untuk menyiapkan assignment Dynamic Web Application(HTML) yang sekarang ni baru 5% je da siap. rasanya assignment ni akan jadi yang menarik sebab minat and faham tu dah datang dah. moreover, it's quite simple and easy to understand. alhamdulillah sebab boleh bawak even takde basic.

secondly is database assignment as it has the same deadline with the HTML's assignment which is February 10th. yang ni langsung tak sentuh apa-apa. Haikal and Azam tolong ingatkan yee. takut terlupa. owh yee. assignment ni sepatutnya best, tapi memandangkan agak lemah dalam database ni, so benda ni jadi kurang menarik + takfaham. *this is my killer subject for this sem. :/

thirdly is my MUET problem. problemnya adalah nak mintak tukar pusat ujian daripada kat SMK Jementah, ke UiTM Segamat. seriously susah + takbest kalau amek MUET tanpa member-member. so I need to solve this problem as soon as possible. kalau ikut logic, benda ni macam tak sempat sebab MUET akan start lagi 2-3 minggu je lagi.

fourthly try untuk mintak bantuan zakat dari MAIWP. tu pun kalau sempat laa. sebab cuti sampai selasa jee. nak setelkan kerja berlambak-lambak lagi. kerja kat rumah ni apatah lagi kann.

hrmm. tu je la kott. mata ni da berat daa. siap tersengguk-sengguk ikut irama lagu ni haa. esok inshaAllah saya akan cerita tentang first half semester ni. kalau sempat laa. kalau tak, tunggu je la lain kali yee. :p



Assumption No. 23:
No assumption(s) doesn't means
that I'm forgetting you.

-it's just a sign from me for you to understand.

well, 23 is one of my favourite number. you better lucky to achieve this.
so, thanks for reading. :)
see YOU again in the next post!
Adiouszx and Salamun alaik.




0 comments:

Total visitors

Followers