Sunday, February 5, 2012

First half of the fourth semester (Part 2)

Assalamualaikum and heyy para pembaca yang sudi nak baca post ni.

Current mood: Over-thinking.
Current song: Tanpamu - Amir Jahari.

okayhh. semalam cerita pasal more to academically, sekarang cerita pasal personal life. personal yang bukan private okayhh. private buat apa bagitahu korang kann. :|

ceritanya begini,
pada mulanya, minggu pertama sememangnya rasa macam kurang bersemangat. tiba-tiba wujud rasa janggal kat dalam class tuu. takmacam previous semester. mungkin disebabkan faktor seronok bercuti. (padahal cuti tu lagi la tak seronok).

kesilapan last sem telahpun diselesaikan sedikit demi sedikit. alhamdulillah semuanya lancar. :')

sehinggalah mingu-minggu yang seterusnya, setelah peristiwa yang paling saya taknak lalui (tapi kena jugak lalui), ada la dalam lebih kurang 2 minggu macam nightmares haunting me back. memang rasa tersangat la pressure. only Allah knows my real situation at that time. and alhamdulillah I've well-undergo the recovery process. err. rasanya sekarang masih lagi dalam proses tuu. thanks to all my friends for always help, support and strengthen me. sangat menghargainya. terutamanya Jija. and also all my awesome classmates.

sampai pulak bulan kedua, memang bertambah-tambah penat and pressure nya. well, second month biasala dengan quizzes yang berlambak, + first test for each subject and tak lupa jugak dengan assignments. fuhhhh. once again alhamdulillah my friends and I have faced it calmly. it was absolutely tough. no offense.

disebabkan terlalu pressure, saya mengamil langkah untuk turun beriadah dengan classmates saya bagi me-release-kan apa yang perlu di-release. yupp. ianya sangat membantu even dapat penat. but kami semua dapat sihat. ;). apa yang kitorang main? bola tampar la yang paling utamanya. sememangnya sangat seronok. agak rugi bagi sesiapa yang tak join. kan Fauzy, Ayep, Haikal, Ika, Hasan, Dina, Mariam, Hana, Keyna, Ina, Azam, Durra dan lain? huhu. owh yee. mungkin bagi korang tidur lagi untung kann. k finee.

buat pengetahuan semua, sem ni merupakan sem yang paling saya susah nak kawal emosi. jadi, bagi mereka yang kecil hati, terguruis perasaan ke, saya minta maaf la banyak-banyak yee. sebenarnya setiap hari saya sentiasa berusaha untuk kawal diri saya daripada nak marah-marah. that's why kalau korang perasan yang kadang-kadang saya prefer senyapkan diri or buat-buat taklayan. sebab rasanya itu la yang terbaik daripada benda lain pulak yang jadi.

*satu benda yang saya takpuas hati bila orang taknak mengaku salah, even sedikit pun salahnya. yang dah pun mintak maaf tu bagus laa. memang saya dah maafkan. :)

rasanya ni je la untuk malam ni. otak ni still penat and tak cukup rehat lagi akibat assignment ni. so idea gagal dimanfaatkan dengan sempurna. tengok cara post ni diupdate pun rasa macam takde semangat je kann? takpe-takpe. harap-harap lepas ni akan banyak lagi idea and semua idea tu dapat dimanfaatkan dengan sebaiknya. inshaAllah. :)



Assumption No. 25:
Sometimes there came 
two choices to be chosen;
To forget or,
to be forgotten.

-to be forgotten is worse than death.




well, thats all folks.
thanks for reading yee. :)
see YOU again in the next post!
Adiouszx and Salamun alaik.




0 comments:

Total visitors

Followers