Friday, May 25, 2012

The 20th Birthday.

Assalamualaikum and hey kawan-kawan. terima kasih sudi lagi jengah blog ni.

Current mood: Still happy but still exhausted.
Current song: The Man Who Can't be Moved - The Script.

hrmm. firstly maaf jarang update. minggu ni sangat pack and kurang mood untuk mengupdate even ada je idea untuk update.

well, alhamdulillah, berjaya juga saya mencecah umur 20-an ni. jika difikirkan, memang lama saya hidup kat dunia ni. 20 tahun dah. and diperingkat umur 20-an ni jugak la manusia semakin menuju ke arah kematangan diri, tanggungjawab yang pastinya lebih besar, pelbagai cabaran, kerjaya hidup dan tak lupa juga rumah tangga. ehemm.

pada awal pagi harijadi saya dalam pukul 12:45am macamtu, benda sunat yang wajib saya buat disetiap harijadi saya, iaitu sujud syukur. alhamdulillah ya Allah kerana masih memberikan saya peluang untuk hidup sehingga ke hari ini. masih mampu memperbetulkan segala kesilapan. masih berpeluang untuk meningkatkan amal ibadah.

hrmm. sebenarnya sangat tak sangka yang kali ni punya ulangtahun kelahiran disambut dengan keadaan yang paling meriah setakat ni. yupp. bagi saya ianya adalah sangat meriah. alhamdulillah. nak tahu kenapa? ahhaa. ni saya nak ceritakan seperti yang tertera dibawah:


1) Member daripada  jauh nak datang jalan-jalan kat sini and tidur kat rumah ni. mereka adalah: Ayie, Dalak and Pacap. apa je yang kitorang buat? hrmm. memandangkan diorang satu malam je kat rumah, so masa yang ada untuk di spend kan sangat lah terhad. so first day, saya bawak diorang jalan-jalan ke KLCC jee. hrmm. first time keluar time cuti sem kali ni. hoho. owh yee. it was a last minute plan, dan saya pun ajak Nadiah join sekali.

and for the second day, kitorang pergi lah ke Putrajaya since time sekarang ni ada program Himpunan Jutaan Belia. first time sebenarnya pergi Putrajaya tu without orang yang tahu jalan. so main redah jee. well, dengan bantuan google map ni, and kemampuan akal untuk ingat jalan, alhamdulillah kitorang tak sesat. hehe. kat sana jumpa pula dengan Nisa, Dyra, Tasha and Yong. agak lama tunggu diorang. :p. owh yee. first time juga balik sendiri dari Putrajaya tu naik ERL. wohooo. :3

CC: Ayie, Dalak, Pacap, Tucker, Nadiah, Nisa, Dyra, Tasha, Yong.


with them @ Putrajaya
Photographer: Tucker


2) Wish yang agak berjela daripada Lina Surihani. bukan Lisa yee. hihihi. and she's the first wisher ever through blog. sangat terharu time tu actually. hehe. nak tengok blog dia and apa yang dia wish? korang boleh tengok kat sini:


and dia ni jugak la orang pertama yang wish for this year birthday. congratulation! haha. sebab dia ni wish dalam 2 jam awal. siapa suruh TER wish awal kann. hihihi. thank you so much ye nek cik. :)



3) Aunty dari Singapore belikan chocolate cake and orang yang pilih tu adalah kakak saya. sedap sangat-sangat. pandai pilih yee. hehe. tapi nak buat macamana, saya ni bukan hantu cake. nasib baik ada kawan saya 3 orang tuu. kalau tak mahu 2-3 hari baru habis cake tuu. hehe. well, sebenarnya dah lama orang takbagi cake sempena birthday ni. ada la dalam 10 tahun dah. maklumlah, takde siapa special nak belanja. hikhik.



4) Gifts a.k.a Hadiah. hoho. setakat ni rasanya dah dapat 4 hadiah. cake:

The chocolate cake.


, 2 shirts
one is given by my father:

Hard Rock Cafe's Shirt
thank you Ayah! :D

another one is given by nek cik Lina Surihani. :p

Superman's Shirt
thank you nek cik Lina! :D
and satu lagi kira hadiah la daripada Nadiah. dia belanja makan Double Cheese Burger. wohooo.

Ayie, Si Pembelanja, Me
thank you ye Nadiah! :D

well, kalau birthday saya ni boleh buat award, saya akan buat award seperti yang tertera dibawah:

-The First-most Wisher: Nek Cik Lina Surihani.


-The First Wisher Through FB: Aripin.


-The First Wisher Through Text: Buddy Asyraful Syafiq.

"Salam alaik ya sahabatku, selamat hari lahir, smoga dpnjangkn umur dgn amal kbajikan dan dmurahkan rezeki, semoga brjaya d dunia dan akhirat inshaAllah, i miss u buddy :)"


-The First Wisher Through Call: Dude Ahmad Ghazie.
sorry takboleh lama-lama haritu. sebab dah ngantuk sangat-sangat + battery tinggal sikit. :/


-The Most Touching Wish: Lil Sis Faseera.

"Happy 20th Birthday dear brother! You're the best & far most a ver patient person i've known. Once u made me feel the need of being a better muslimah & insyaAllah i'll try my best. Thank you for everything. I hope u achieve your dreams & become a rich programmer. Hahaha! Forget me not okay. May Allah bless u. Eat well,colour your life & hope u live long. I'll always need u :)"


-The Most Meaningful Wish: Dude Syed Harith.

"Salam. In this memorial event, i would like to take this opportunity to wish, in hope you get what you wish, in starting with bismillah, seed tawakkal in everything you do, and harvest baraqah in what you achieved. Sanah helwah. May Allah bless you."



-The Most Epic Gift's Story: Siti Rokiah.
kisah iPad salah landing. :p



-The Most Sweet Wisher: Amirul Jay.
dia nyanyi lagu birthday. takpernah2 ada orang nyanyi.


-The Best Wisher: Nek Cik Lina Surihani.
and again boleh baca entry dia: http://weirdlessheart.blogspot.com/2012/05/happy-birthday.html
dan saya dah balas entry dia kat link ni: http://www.yiemszx.co.cc/2012/05/thank-you-for-nek-cik-lina.html



tapi memandangkan ianya takwujud, so just anggap je la ianya wujud. hihihi. :3

sekali lagi saya sangat bersyukur. setakat ni banyak rezeki yang dah saya terima. dan ini lah yang paling latest. harap-harap ianya tidak melalaikan saya malahan meningkatkan lagi ketaqwaan saya. inshaAllah. kepada pembaca, seeloknya buat la sujud syukur apabila menjelang umur yang baru. bukannya susah pun.

Niat > Takbir > Sujud sekali > Salam.

simple je kann. so selamat mempraktikkan amalan ini yee. :)
so setakat ni sahaja untuk post kali ini yee.


Assumption No. 29:
If I were give a chance
to be with you,
I would take it in
a heartbeat.

-no hesitation, no contemplation, no regrets.




That's all folks.
Thanks for reading this entry. :)
See YOU again in the next post yeahh!
Adiouszx and Salamun Alaik.




2 comments:

  1. ouhh begini lah cerita nyaaa? huntung lahh dapat kek, hadiah bagai kann. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhaa. alhamdulillah. bukan selalu dapat merasa kann. hehe.

      Delete

Total visitors

Followers