Thursday, November 1, 2012

The National Programming Contest.

Assalamualaikum and heyy readers.

Kali ni entri inshaAllah pendek jee. Just want to tell that I will participate in a contest named ACM-ICPC Malaysia 2012, al-Khawarizmi National Programming Contest. Yes, it is a National-Level and for sure there will be a lot of expert programmers. Program ni berlangsung sepanjang dua hari iaitu Sabtu dan Ahad ni (3rd-4th November). Klik sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Contest kalini diorang akan buat ala-ala International punya style since rules, and way to submit the answers adalah sepertimana International-Level punya contest. Kalau mereka yang pernah join Programming Contest kat campus, bila kita dah siap jawab satu soalan, kita akan angkat tangan and submit guna Pendrive. Tapi untuk this contest, nak submit jawapan tu adalah melalui Programming Contest Control or well-known as PC^2. Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut.

Setiap Universiti dan Kampus seluruh Malaysia dijemput dan dihadkan untuk menghantar 3 kumpulan sahaja. Setiap kumpulan terdiri daripada 3 ahli. Alhamdulillah, setelah mencari sesiapa yang berminat, akhirnya UiTM Segamat menghantar 3 kumpulan. Sepatutnya there should be a combination of Part 1, Part 3 and Part 5 students. Tapi since ada sedikit masalah, combination tu takdapat dilaksanakan. Sesungguhnya rugilah mereka yang busy and takdapat join contest ni. If you understand the value of a competition.

So, ni adalah 3 kumpulan beserta ahli-ahlinya. And yes, lelaki ada dua orang sahaja.

Logics Complexity: 
Saya, Hasana, Fadilah.

Simplex: 
Azmina, Rokiah, Azlan.

Exception Overflow: 
Nashriq, Natasha, Yong




Owh yee. cerita pasal tempat penginapan, kitorang akan menginap dua malam di Intekma Resort. Tengok dekat website dia boleh tahan selesa resort ni. Tapi ada sedikit cerita yang agak menarik dari kakak ipar saya. Takboleh cerita sekarang. Hihihi.

Setakat ini sahaja rasanya. Makin dekat, makin nervous pulak since it is a National-Level. Lebih kurang nervous nak tengok result final exam pun ada. So, doakan kami berjaya dan dipermudahkan segala urusan. Even dah tahu kesusahannya, tapi we will do the best, inshaAllah. Owh yee. Mereka-mereka yang stay dekat-dekat Shah Alam tu jemput lah datang bagi semangat ke kann. Hehe.


No assumption.

That's all folks!
Thanks for reading. :)
Adiouszx and Salamun Alaik.











0 comments:

Total visitors

Followers